Vd Åsa Pettersson: ”Jobbehovet framför elbehovet”

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Mellan 1 och 10 – hur stor var energifrågan under Almedalsveckan i år? En tia, om du frågar vår vd Åsa Pettersson. Den hetaste energifrågan var i år energieffektivisering och Åsa tar särskilt med sig citatet ”jobbehovet framför elbehov” från veckan. Vi summerar Almedalsveckan med energiglasögonen på.

”Alla vill prata energi med oss i branschen. Så jag måste säga tio”, svarar Energiföretagens vd Åsa Pettersson på frågan om hur stor energifrågan var under Almedalsveckan i år.

För att kunna ta del av detta video-material så behöver du godkänna användande av marknadsföringskakor. Klicka nedan för att ändra inställningarna för kakhantering.
Ändra inställningar

Det diskuteras mycket på seminarier och runda-bords-samtal under Almedalsveckan. En av diskussionerna Åsa tar med sig från veckan var att istället för att prata om elbehovet prata om jobbehovet som skapas av omställningen.

”Att genomföra den här omställningen kommer leda till tusentals nya gröna jobb i Sverige. Vår berättelse måste börja med det; möjligheterna för Sverige. Konkurrenskraft och nya jobb. Så jobbehov före elbehov. Då förstår man också konsekvensen; att vi behöver få fram elen för att göra omställningen”, säger Åsa Pettersson.

Åsa svarar på fem snabba frågor om Almedalsveckan från ett energisperspektiv i klippet ovan.