Vi välkomnar Ørsted och Skyborn Renewables som nya partners

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Antalet partners anknutna till Energiföretagen Sverige växer år för år. Tillsammans är våra partners viktiga pusselbitar som bidrar till att nå vår vision om hållbar energi för alla, alltid. Vi välkomnar nu två vindkraftsföretag som nya partners.

Vi är glada och stolta att kunna välkomna vindkraftsföretagen Ørsted och Skyborn Renewables som nya partners till branschorganisationen. Ørsted utvecklar, bygger och driver havs- och landbaserade vindkraftsparker, solcellsparker, energilagringsanläggningar, anläggningar för förnybar vätgas och gröna bränslen samt bioenergianläggningar. Skyborn Renewables fokuserar på att påskynda energiomställningen med havsbaserade vindkraftslösningar. En av anledningarna till att Skyborn Renewables vill vara Energiföretagens partner är för att få större möjlighet att göra sin röst hörd.

”Den stora fördelen med partnerskapet i Energiföretagen Sverige är möjligheten att göra vår röst hörd med draghjälp av en större organisation. Jag ser fram emot att lyfta offshore-frågorna i föreningen men också lära känna fler i den stora medlemsbas som utgör Energiföretagen”, säger Skyborn Renewables t.f. VD Hanna Magnusson.

Energiföretagens expert inom förnybar energi, Lars Andersson, ser fram emot att samarbeta med våra nya partners.

”Det är väldigt glädjande att kunna välkomna två av de världsledande företagen inom förnybar energi som partners till oss. Jag ser fram emot givande samarbeten”, säger Lars Andersson.

En lista över alla Energiföretagens partners hittar du på vår hemsida.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Lars Andersson

Lars Andersson

Ansvarig för vindkraft, solenergi och energilager/vätgas
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: 08-677 25 04
Mobil: 070-111 27 02
E-post: lars.andersson@energiforetagen.se