Stärk etableringen av nyanlända

Publicerat av: Elin Fellers ·

Branschens stora rekryteringsbehov skulle kunna lindras om vi hittade vägar att rekrytera nyanlända med rätt kompetens. Energiföretagen arbetar därför aktivt med dessa frågor, tillsammans med olika myndigheter, aktörer och med medlemsföretagen. Kanske är ditt företag intresserad av att engagera sig? Kontakta i så fall oss och låt oss berätta om möjligheterna som finns.

Energibranschen står inför ett tydligt rekryteringsbehov de kommande åren. Samtidigt har rekordmånga invandrat till Sverige. Många av dessa har rätt kompetens och erfarenhet för att kunna vara aktuella för anställningar eller praktikplatser inom energibranschen.

Varför ta emot en praktikant?

Kemiingenjören Bisher från Syrien slutade nyligen hos oss efter en väldigt lyckad praktik via Jobbsprånget. Men vad finns det för anledningar för energiföretag att anmäla sig till praktikprogrammet Jobbsprånget? Här kommer fem.

Under flikarna till höger så kan du läsa mer om hur Energiföretagen Sverige arbetar med att tillvarata nyanländas kompetens.

Har du frågor, synpunkter eller vill diskutera hur ditt företag kan arbeta vidare med att kompetensförsörja med fokus på nyanlända är du välkommen att kontakta Elin Fellers.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Elin Fellers

Elin Fellers

Projektkoordinator välutbildade nyanlända
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: 08-677 26 93
Mobil: 0701-64 44 47
E-post: elin.fellers@energiforetagen.se