Åsa från PiteEnergi om EBR Metod- och maskindagar: Ta chansen!

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

EBR Metod- och maskindagar närmar sig även om vintern ännu råder i Sverige. Den 17–20 maj är det dags. Vi har gjort ett nedslag i en av de åtta visningsstationer som mässan innehåller. Möt Åsa Johansson från PiteEnergi som, tillsammans med Ann Bergström från Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö, är värdar för station ”Drift och underhåll” på mässområdet i Vilsta utanför Eskilstuna.

Vilstafältet utanför Eskilstuna används för olika typer av evenemang. Foto:Mostphotos

Åsa Johansson jobbar som underhållsingenjör inom elnät hos PiteEnergi. Hon planerar underhåll och ser till att besiktningar/kontroller, men även åtgärder utförs. Tillsammans med övriga på jobbet och anlitade entreprenörer håller Åsa koll på att anläggningar är i bra, funktionsdugligt, säkert och driftsmässigt skick.

Sex snabba frågor till Åsa Johansson

1. Hej Åsa, vad ska ni visa på er station?

– Vi har bjudit in utställare i lite olika kategorier. Som det ser ut just nu blir det inom besiktning/kontroll av elanläggning, kabeldiagnostik, linjebesiktning bland annat med drönare, tömning/lagning/upprustning av transformatorgropar, kontrollutrustning och provning, samt olika sorters felindikatorer/sensorer för elnät. Och så ska vi se om vi även får med något spännande om driftreserv och Rakelkommunikation.

2. Vad tror du deltagarna är mest intresserade av?

– Oj, det är nog svårt att säga. Men jag tycker vi har en bra blandning av utställare, så det finns då absolut något intressant för alla.

3. Det är premiär för dig förstår vi, vad ser du mest fram emot under mässan?

– Jag måste svara att det är nog allt. Kan faktiskt inte sätta fingret på något specifikt. Vi ska få vara på en stor mässa, och dessutom med en massa likasinnade, bara det är ju stort! Och sen kan jag bara hoppas att allt flyter på som vi tänkt och att vädret är med oss.

4. Hur ser drömbesökaren i er station ut, om ni har någon?

– Drömbesökaren är nog den där engagerade och nyfikna personen som håller våra utställare sysselsatta under mässdagarna. Då följer det automatiskt med en massa inspiration från mässan till hemmaplan, tänker jag.

5. Är det hektiskt, hinner ni med mässplaneringen till det öppnar i maj?

– Det är mycket att förbereda och fixa, men absolut är vi klara när det är dags!

6. Vad vill du säga till någon som läser detta och ännu inte har anmält sig till mässan?

– Vart 4:e år! En mässa skräddarsydd av och för branschen! Så ta chansen att se nya innovativa lösningar, upptäcka väl beprövade metoder, träffa likasinnade och låt dig guidas runt mässområdet med ett nyfiket och öppet sinne. Då tror jag att du får med dig en massa matnyttigt i ryggsäcken när du kommer hem till din arbetsvrå igen.

Mer info och anmälan

Information om alla visningsstationer hittar du här

Här anmäler ni er till EBR Metod- och maskindagar 2022

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Jenny Åkerberg Tattaranno

Jenny Åkerberg Tattaranno

Projektledare
Enhet: Kompetens & utveckling
Telefon: 08-677 26 30
E-post: jenny.akerberg@energiforetagen.se