Matts hoppas på ”action” under EBR Metod- och maskindagar

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Matts Jörgensen, montör hos Falu Energi & Vatten, ska visa upp fordon och utrustning på årets EBR Metod- och maskindagar. Han gör det i en av de åtta visningsstationerna tillsammans med Lars-Göran Fagerlind från Ellevio. En ambition är att visa upp så mycket eldrift som möjligt på fordons- och utrustningssidan. De hoppas i sin station också på att kunna erbjuda action, med möjlighet att testa på saker.

Foto: Mostphotos

I vår presentation av sevärdheter inför årets EBR Metod- och maskindagar i Eskilstuna den 17–20 maj har turen nu kommit till stationen som visar upp fordon och utrustning. Vi har ställt några frågor till Matts Jörgensen från Falu Energi och Vatten.

1. Hallå Matts, berätta om er station?

– Vi satsar mycket på arbetsfordon, där vi hoppas kunna visa upp så mycket eldrift som möjligt. Vi ska kunna ha med en skylift, en grävmaskin och motorsåg för röjning av gator, alla drivna med el. Vi letar också efter fler utställare på fordonssidan, och hade en eldriven MC på gång som tyvärr inte kunde komma. I övrigt hoppas vi kunna visa manskapsbodar och ett fossilfritt mobilt reservkraftverk för fältbruk.

2. Något annat speciellt inslag att berätta om?

– Vi tycker att det eldrivna kanske är det mest intressanta att visa upp, och där hoppas vi få med grävmaskinen och röjsågen. Vi har också en utbildare för terrängkörkort på vår station. Han ska ta med ett fordon som jag hoppas att besökarna ska kunna provköra. På så vis kan vi erbjuda lite action i vår station!

3. Hur har ni valt ut era utställare eller har de anmält sig själva?

– Någon har hört av sig direkt till oss. De kan också komma via någon annan station som hänvisat dem till oss. De flesta har vi ändå valt ut själva. Vi känner ju flera redan men har också sökt på nätet för att kunna få med lite annat nytt. Det har varit lite trögt med svaren, vilket kan ha att göra med att de börjar få tillbaka jobben efter pandemin.

4. Är det några speciella besökare ni väldigt gärna vill ha i er station?

– Det vore kul med yngre besökare, de är svårare att hitta. Yngre och gärna nyfikna är drömbesökarna. De flesta som besöker mässan är i branschen redan, så det kommer nog inte så många utifrån. Vi kan hoppas att de skolklasser som ska bjudas in kan ge nytillskott till vår bransch.

5. Någonting annat som ni hoppas ska hända?

– jag kan väl få upprepa att det hänger mycket på oss själva om vi ska lyckas. Kan vi skapa lite action genom att folk kan testa saker så tror vi att det blir bra.

6. Du är väl själv en gammal räv i sammanhanget som varit med förr?

– Jag var med för åtta år sedan och förra gången för fyra år sedan som byggansvarig när EBR Metod- och maskindagar gick i Falun. Dessutom har jag besökt mässan tidigare, så visst, viss erfarenhet har jag. Jag vet till exempel att det kan ske saker med utställarna ända in i det sista, men det ska gå bra och vi känner ingen stress. Det ska bli kul att ta emot alla besök i vår station.

Mer info och anmälan

Information om alla visningsstationer finns här på Energiföretagens webbplats

Här anmäler ni er till EBR Metod- och maskindagar 2022

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Jenny Åkerberg Tattaranno

Jenny Åkerberg Tattaranno

Projektledare
Enhet: Kompetens & utveckling
Telefon: 08-677 26 30
E-post: jenny.akerberg@energiforetagen.se