Stort intresse för distributionselektrikers verklighet på vår elnätsmässa

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Energiföretagen Sveriges stora elnätsmässa EBR Metod- och maskindagar 2022 lockade i veckan många olika grupperingar inom energibranschen. Bland annat ett stort gäng från Energimarknadsinspektionen, som såg ett värde i att ge de nyanställda en bild av hur en distributionselektrikers verklighet ser ut.


Ett femtontal medarbetare från Energimarknadsinspektionen besökte EBR Metod- och maskindagar.

Under elnätsmässan EBR Metod- och maskindagar var inte bara ordinarie deltagare, yrkeshögskolestudenter och gymnasieelever på plats. Ett tjugotal elnätsansvariga från Energiföretagen Sveriges medlemsföretag deltog på en nätverksträff för elnätsansvariga i anslutning till mässan. Även ett stort gäng från avdelningen för nätreglering på Energimarknadsinspektionen guidades runt för att spana in både nya och beprövade metoder, maskiner och verktyg.

"Vi tycker det är jätteroligt att vara här och träffa branschfolk, men även att få se tekniken. Vi har många nyanställda, så vi tycker det är viktigt att de har en bild av hur verkligheten ser ut när vi sitter vid våra skrivbord sen", säger Rebecka Thuresson, enhetschef på Energimarknadsinspektionen.
vd-traff-mom-dagarna-22-800x533.jpg

asa-pettersson-vd-traff-mom-dagarna-22-800x533.jpg
I anslutning till mässan anordnades även en nätverksträff för elnätsansvariga där ett tjugo elnätschefer och vd:ar deltog.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Jenny Åkerberg Tattaranno

Jenny Åkerberg Tattaranno

Projektledare
Enhet: Kompetens & utveckling
Telefon: 08-677 26 30
E-post: jenny.akerberg@energiforetagen.se