Energibranschen fortfarande mest attraktiva och jämställda branschen att arbeta i

Publicerat av: Eva Rydegran ·

I våras skickade vi ut ett pressmeddelande om Nyckeltalsinstitutets årliga kartläggning av Sveriges arbetsgivare där energibranschen uppnådde excellenta resultat i både Attraktiv Arbetsgivarindex, Jämställdhetsindex och Hälsoindex. Nu finns Nyckeltalsinstitutets fullständiga rapport publicerad och möjlig att ladda ner för medlemmar.

Trots topplaceringen i Nyckeltalsinstitutets kartläggning, finns det några områden vi behöver fortsätta att förbättra. Dels att arbeta för en mer jämnt fördelad grundstruktur med en högre andel kvinnor, dels bromsa in de ökande avgångstalen. Detta är viktigt ur ett kompetensförsörjningsperspektiv men också ur ett företagsekonomiskt perspektiv för att undvika onödigt höga personalkostnader.

– Samarbetet mellan Energiföretagen Sverige och Nyckeltalsinstitutet har ambitionen att stärka medlemsföretagen som arbetsgivare och stötta arbetet med framtidens kompetensförsörjning i branschen. Det är genom jämförelser vi gör ett lärande och att då få databaserade beslutsunderlag för valet av aktiviteter som vi hoppas utvecklar oss som arbetsgivare och bidrar till sista raden resultat, det säkrar upp verksamhetsstyrningen.
Det mest spännande med vårt samarbete är den positiva utveckling som tog fart när vi började kartlägga medlemsföretagens arbetsvillkor. Det som är viktiga frågor, det agerar vi på, om vi mäter! Säger Tina Ekström, vd på Nyckeltalsinstitutet.

Ramavtalet mellan Energiföretagen Sverige och Nyckeltalsinstitutet innehåller många viktiga förmåner till medlemsföretagen. Det är aldrig för sent att delta. Mer information får du via info@nyckeltal.se

Här finns rapporten att ladda ner. (Kräver inloggning)

Här kan du läsa pressmeddelandet från i våras.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Greta Hjortzberg

Greta Hjortzberg

Ansvarig kompetensförsörjning
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: 08-677 26 37
E-post: greta.hjortzberg@energiforetagen.se