Energiföretagen söker lärare från branschen för branschen

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Energiföretagen Sverige söker fler lärare till utbildningsverksamheten. Vi söker entusiastiska och engagerade branschkollegor som brinner för att dela med sig av kunskap och lära ut till andra. Att bli lärare kan vara det bästa sättet att stärka sin egen och sitt företags kompetens. Läs vår nya broschyr och sök till lärare.

Den som blir en del av vårt lärarteam får möjligheten att påverka och forma branschens framtid, dessutom att utveckla sig själv som expert inom sitt område. Det kan vara nästa steg i karriären. Hör av dig idag och bli en del av vårt inspirerande team av energiexperter och kompetensförmedlare.

Broschyr med inspirerande vittnesmål från två lärare

Det finns flera goda skäl till att axla lärarollen, som Energiföretagen också sammanställt i en broschyr. Där intervjuas Malin Burman – HMSK-koordinator på Ansjö Skog och Markkonsult i Östersund, och Svenning Widell – underhållsledare hos Vattenfall Services i Borås. Båda berättar mycket kort om varför de valt att bli lärare, hur de arbetar och vilka fördelar det ger:

  • Malin nämner förmånen att kunna påverka företagets eget säkerhetsarbete. Wattityd har bra utbildningar som gjort det möjligt att påverka på högre nivå. Lärarrollen är därför viktig, att bidra till att fler kommer hem efter jobbet. ”Det jag gör, gör jag för alla andra”, säger hon.
  • Svenning tar upp styrkan i att kunna ringa Energiföretagen och snabbt få svar på en fråga, ”en gräddfil till kontakter”, som han uttrycker det. En annan fördel är lärarträffar, där deltagarna nätverkar och inspireras i pedagogiken vilket normalt inte sker dagligen.

Läs broschyren – tänk efter – kontakta Energiföretagen – bli lärare!

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Kristian Öhrn

Kristian Öhrn

Gruppchef Utbildning
Enhet: Kompetens & utveckling
Telefon: 08-677 26 48
E-post: kristian.ohrn@energiforetagen.se