Bandvagn Snö

Utbildningen för dig som har genomgått Bandvagn Grund och har förarbevis, nu är det dags för nästa utmaning – Bandvagn Snö.

framförande av bandvagn i snötäckt terräng

OBS! Till er som har avtal med Svenska kraftnät avseende hyra av bandvagnar

Under 2021 och 2022 kommer vi tyvärr inte kunna erbjuda någon utbildning i Bandvagn Snö då vi inte har något övningsfält att vara på. Detta mot bakgrund att Försvarsmakten som tillhandahåller övningsfält dels har prioriterat egen verksamhet samt förändrat regelverket gällande vilken personal som får tillträde till övningsfälten.

Tillsammans med Svenska kraftnät arbetar vi på att hitta en lösning så att vi får tillgång till övningsfält och åter kan erbjuda Bandvagn Snö. Men i och med att bandvagnsutbildningarna ställs in ändrar Svenska kraftnät tillfälligt utbildningskraven kopplade till nyttjanderätten av bandvagnar. Förare som har klarat grundutbildningen och fått ett tidsbegränsat ”förarbevis” som löper ut under 2021 eller 2022 kan förlängas till och med 31 mars 2023. Ni anmäler vilka förare hos er som behöver få tillfällig förlängning av ”förarbevis” till Minna Kilsberger via minna@asbro.se.

Se brev från Svenska kraftnät.

Om det inte finns något datum för en utbildning. Lämna gärna en intresseanmälan för kommande utbildningar.

Kontakt

Martina Hultqvist

Martina Hultqvist

Projektkoordinator
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 26 16
E-post: martina.hultqvist@energiforetagen.se

Helena Larsson

Helena Larsson

Projektledare
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 26 86
E-post: helena.larsson@energiforetagen.se