Energy Buddies, mentorprogram

Publicerat av: Eva Rydegran ·

Vill du delta i vårt digitala mentorskapsprogram mellan etablerade yrkesverksamma i energibranschen och utrikesfödda på väg in i branschen? Energy Buddies är ett mentorprogram med fokus på yrkesrollerna i branschen. Anmälan till det nya programmet är öppen från den 15 juni och fram till den 31 augusti.

Mentorprogrammet består av nio träffar. Alla deltagare samlas i Teams för en gemensam start. Därefter träffas mentorparet vid fem tillfällen och jobbar igenom ett antal teman utifrån en handbok. Fokus är adeptens karriärutveckling och drivkrafter. Kompetenser och professionellt nätverkande är några av de områden som diskuteras. Vid två tillfällen kommer externa föreläsare in och workshoppar kring Kommunikation utan kortslutning – hur man undviker språkliga missförstånd i energibranschen samt tips och trix kring att skriva CV. Vid det avslutande tillfället träffas återigen alla deltagare, drar lärdomar av erfarenheterna, tackar av varandra och utvärderar.

Deltagandet i Energy Buddies förutsätter stort intresse, engagemang och tid att jobba med övningar mellan de digitala träffarna. Så här ser upplägget ut:

Sök till Energy Buddies senast den 31 augusti! 

Är du intresserad av att bli adept i Energy Buddies? Anmälan är öppen från den 15 juni och fram till 31 augusti. På filmen lite längre ner berättar Elin Fellers mer om vad det innebär att vara adept och hur man söker.

Som Adept:

  • Är du nyanländ eller utrikesfödd
  • Har du stort intresse av energibranschen och vill veta mer
  • Har du en teknisk utbildning, eller vill utbilda dig inom energiområdet
  • Har du avklarat minst SFI D (eller motsvarande) och kan förstå och göra dig förstådd i digitala möten

Om du svarar ja på punkterna ovan så är du varmt välkommen med din intresseanmälan.

Jag vill bli Adept i Energy Buddies - Energiföretagen Sverige (teamtailor.com)

För att kunna ta del av detta video-material så behöver du godkänna användande av marknadsföringskakor. Klicka nedan för att ändra inställningarna för kakhantering.
Ändra inställningar

Är du intresserad av att bli mentor i Energy Buddies?

Titta gärna på filmen nedan där Elin Fellers berättar mer om vad det innebär att vara mentor.

Vem kan bli mentor?
Som mentor är du anställd på ett energibolag och trivs mycket bra med att jobba i branschen. Du är en öppen person som har förmåga att se och lyssna på andra. Du kommer gärna med goda idéer såväl som delar med dig av ditt nätverk.

  Jag vill bli Mentor i Energy Buddies - Energiföretagen Sverige (teamtailor.com)

För att kunna ta del av detta video-material så behöver du godkänna användande av marknadsföringskakor. Klicka nedan för att ändra inställningarna för kakhantering.
Ändra inställningar

Här kan du läsa om mentorerna som hjälper nyanlända till jobb, i Tidningen Energi.

 

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Elin Fellers

Elin Fellers

Projektkoordinator välutbildade nyanlända
Enhet: Kommunikation
Telefon: 08-677 26 93
Mobil: 0701-64 44 47
E-post: elin.fellers@energiforetagen.se