Elproduktionsrådet söker ledamöter

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Bli en del av Energiföretagen Sveriges viktiga rådgivande arbete genom att nominera till rådet för elproduktion. Där finns flera vakanser att fylla.

Magnus Thorstensson och Carl Berglöf är sekreterare i elproduktionsrådet och berättar:

– På vårt senaste möte fick rådet till exempel information om Skatteverkets planer på ny taxeringsmodell för elproduktion, vi diskuterade implementeringen av enbalans/enprisavräkning och vi pratade kostnader för energiomställningen, säger Magnus Thorstensson.

I rådet hanteras med andra ord de generella förutsättningarna för elproduktion, förutsättningarna för handel på råkraftmarknaden och framtida investeringsmöjligheter. Rådet träffas cirka fyra gånger per år, numera enbart digitalt, men i vanliga fall hålls möten på Energiföretagens kansli i Stockholm.

– Rådet är ett väldigt viktigt forum för oss på Energiföretagen. Det är sakkunniga från våra medlemsföretag, som ger oss värdefull input till hur vi ska driva vårt påverkansarbete, säger Carl Berglöf.

Nu finns ett antal vakanser att fylla i rådet. Du som arbetar som teknisk chef eller liknande med drift- och eller produktion på elsidan är varmt välkommen att höra av dig med din intresseanmälan till oss!

Spana in personerna som är med i rådet och ta del av rådsrapporten.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Lisa Hjelm

Lisa Hjelm

Regionchef Mitt
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 08-677 26 54
E-post: lisa.hjelm@energiforetagen.se