Vi firar Elens dag 23 januari 2018

Publicerat av: Lisa Hjelm ·

Tre månader kvar till Elens dags 5-årsfriande! Det är hög tid att påbörja planeringen för firandet av Elens dag 23 januari 2018. För er medlemmar har vi samlat ihop både stora och små tips för firandet.

Elens dag är en möjlighet att visa på elens nytta och nöje samt vad el tillför i vår vardag och samhället i stort.  Det är en möjlighet för oss i energibranschen att fira och glädjas åt det arbete vi gör.

Vi firar även Elens dag för att uppmärksamma och skapa aktiviteter för delar av världen som inte har samma självklara tillgång till el som vi i Sverige. Energiföretagen Sveriges fleråriga samarbete med Givewatts  är en del av det.

Givewatts distribuerar solenergilampor i Kenya och Tanzania i syfte att framför allt underlätta barnens läxläsning och förbättra studieresultat. Energiföretagen Sverige och våra medlemsföretag har sedan början av 2012 engagerat sig genom att sprida information om organisationens arbete och bidragit ekonomiskt. Den svenska energibranschens entusiasm och arbete har bidragit stort till de över 30 000 rena energiprodukter som hittills installerats på plats.

I Medlemsportalen, under Sakområden - fördjupning/Kommunikation hittar du flera tips på aktiviteter som ni ska genomföra i samband med firandet av Elens dag, alltifrån aktiviteter med skolor och internt uppmärksammande.

Ta chansen och fira Elens dag tillsammans med hela branschen 23 januari 2018!

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Lisa Hjelm

Lisa Hjelm

Regionchef Mitt
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 08-677 26 54
E-post: lisa.hjelm@energiforetagen.se