2022: Strategisk kompetens-försörjning, utifrån mångfald

2022 års konferens om Strategisk kompetensförsörjning bjöd på både inspiration och information. Kompetensförsörjningsfrågan är högt prioriterad av många i branschen och känns därför extra aktuell. Under konferensen delade föreläsarna med sig av inspiration, nyheter och verktyg för att lyckas med rekryteringen med utgångspunkt i mångfald. Här kan du se och läsa om alla föreläsningar.

Energiföretagen och Sobona genomförde den årliga konferensen Strategisk kompetensförsörjning den 12 oktober. Deltagarna bjöds på framtidsspaning kring kompetensbehov, information om branschvalideringens möjligheter för energiföretag och en helt ny plattform för innovation, riktad till medlemsföretag i Sobona. De fick också veta mer om branschens gemensamma yrkesmentorprogram, hur uppdragsutbildningar leder till jobb samt om praktikprogram som banar väg för morgondagens kompetens. 

Moderatorn Willy Silberstein inledde dagen kort innan han gick in på dagens program och föreläsarna. Han följde också upp föredragen med frågor som gav deltagarna ytterligare information. I slutet av dagen kunde han även berätta att nästa års konferens genomförs den 11 oktober 2023. Läs om, och titta i efterhand på, föredragen 2022: