Webbinarium om tilldelning av utsläppsrätter den 11 oktober

Publicerat av: Annika Johannesson ·

År 2021 inleds en ny handelsperiod inom EU:s system för handel med utsläppsrätter (EU ETS). Sista ansökningsdagen för att lämna in en verifierad ansökan om tilldelning av utsläppsrätter är preliminärt den 30 april 2019. Nu bjuder Naturvårdsverket in till ett webbinarium om ansökan inför den fjärde handelsperioden (2021–2030).

Inför den nya handelsperioden kan verksamhetsutövare ansöka om ny fri tilldelning av utsläppsrätter. Fjärrvärme- och kraftvärmeanläggningar kommer att få fri tilldelning med 30 procent av värmeriktmärket under hela nästa handelsperiod 2021-2030. Nu är delvis nya regler för att ansöka på gång och Naturvårdsverket vill informera om status i dagsläget och den fortsatta tidsplanen. Därför bjuder de in till ett webbinarium, som främst riktar sig till verksamhetsutövare men även kontrollörer är inbjudna.

Seminariet hålls den 11 oktober, kl 13.00-15.00 (som senast). Du följer det via din dator och ingen föranmälan krävs. Vill du delta kopplar du bara upp dig via denna Skype-länk.

Agenda:

kl. 13.00-14.00: Presentation
kl. 14.00-15.00: Frågestund

Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor via chattfunktion och mikrofon under mötet. Mötet är dock relativt kort vilket kan innebära att alla frågor inte hinner besvaras, så Naturvårdsverket uppmanar deltagarna att skicka in frågor till tilldelning@naturvardsverket.se i förväg.

Har du inte möjlighet att närvara ”live” så kommer presentationsdelen av mötet att spelas in och sedan publiceras på Naturvårdsverkets webbplats.

Informationsdag för verksamhetsutövare med fasta anläggningar den 6 november

Energimyndigheten kommer tillsammans med Naturvårdsverket att informera om det senaste inom handelssystemet. Träffen riktar sig främst till verksamhetsutövare med fasta anläggningar.

Informationsdagen kommer att genomföras den 6 november 2018 på Norra Latin i Stockholm

Anmäl dig på energimyndighetens webbplats
Agenda informationsdag för verksamhetsutövare (pdf 758 kB)

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Erik Thornström

Erik Thornström

Ansvarig skatter och styrmedel - resurseffektivitet och energianvändning
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: 08-677 27 08
E-post: erik.thornstrom@energiforetagen.se