Branschen behöver dig.

Energibranschen behöver rekrytera flera tusen personer de kommande åren. Blir du en av våra nya kollegor?

Det behövs många tekniker och ingenjörer i branschen. Det beror på att många av dem som jobbar nu snart går i pension. Men det beror också på digitaliseringen och klimatomställningen.

I energibranschen är du med och skapar det hållbara samhället. Det handlar bland annat om nya smarta lösningar för att producera, lagra och distribuera energi.

  • Fram till 2025 behöver energibranschen rekrytera 8000 tekniker och ingenjörer.
  • Jobben finns i hela landet, i både små och stora företag.
  • En del jobb är praktiska och andra mer teoretiska – därför finns många olika utbildningsvägar.

Hitta jobbet

Den här bilden visar tio olika energijobb. En enkät bland svenska energibolag har visat att personer inom just dessa tio yrken är de allra mest efterfrågade nu och under de kommande åren.

Klicka i bilden så öppnas den i nytt fönster. Där kan du klicka på personerna för att läsa mer om deras jobb och var de jobbar. Eller så klickar du på byggnaderna för att se vem som jobbar med vad på den arbetsplatsen.

Forma framtiden

Med ett energijobb kan du bli en del av framtidslösningen. Här finns mycket som påverkar klimatet och människors vardag. Kunniga medarbetare är den viktigaste resursen för framtiden. Branschen erbjuder många förmåner, stor flexibilitet och möjlighet till personlig utveckling.

Jobbkollen

För att kunna ta del av jobbkollen så behöver du godkänna användande av marknadsföringskakor samt statistikkakor . Klicka nedan för att ändra inställningarna för kakhantering.
Ändra inställningar